Hogyan érhetnek véget a "nemszeretem" évek?

Írások, olvasnivalók, tanulmányok, érdekességek az addiktológiai konzultáció területeiről

Tudok és szeretnék segíteni Neked is!

Szeretnék segíteni, hogy megtaláld a személyre szabott legjobb megoldást! Azért tudok segíteni, mert ismerem a hazai drogszakmát, az ellátórendszert, a szakemberket, intézményeket, a jogi hátteret. Ismerem a drogokkal kapcsolatos problémák kialakulásának okait, a függővé vált ember helyzetét, a gyötrődéseket, és azt a sok sok reménytelen évet, amit most Te is elkerülhetsz, vagy lezárhatsz, egy kis külső segítséggel.

Kérj időpontot

Kérj időpontot egy ingyenes, 30 perces, kötetlen beszélgetésre, ami leginkább olyan, mintha egy “ezer éve” nem látott baráttal leülnél beszélgetni.

Ez a „beszélgetés” annyiban mégis más, hogy  nem csak meghallgatlak, hanem arra is figyelek, hogy elegendő információt kapjak a jelenlegi állapotodról, károsnak vélt szokásaid erejéről és irányáról.

Azt is fontos látnunk, hogy ez a program neked való-e és én tudok-e neked a lehatékonyabban segíteni. Ha igen, felajánlom a segítségem, ha nem, megkeressük a számodra legkedvezőbb kezelési formát.

Tudod miként előzheted meg a szenvedélybetegség kialakulást? Érdekel, hogy hogyan számolhatod fel a függőséged? Egy élhető életet számodra is lehetőség.

Ha nem lennék teljes mértékben meggyőződve arról, hogy az addiktológiai konzultáció keretein belül, lehet segíteni egy függővé vált szenvedélybeteg embernek a valódi változásban, a felépülésben, a szermentes élet kialakításában, akkor hidd el, hogy fölöslegesen egyetlen percig sem húznám az idődet, – de a magamét sem.

Az a tapasztalom, hogy az esetek döntő többségében, fel lehet számolni a felépülés útjába álló akadályokat.

Amikor úgy döntesz, hogy felszámolod a függőséged, vagy problémásnak felismert viselkedési helyzeteid, tudok és szeretnék is segíteni, hogy megtaláld a számodra megoldás értékű segítséget és a változásod elé tornyosult akadályaid!

Ismerem a függőségek kialakulásának valódi okait, a szenvedélybetegek helyzetét, a gyötrődéseket, és azt a sok sok reménytelen évet, amit most Te is elkerülhetsz, vagy lezárhatsz, egy kis külső segítséggel.

Hogyan érhet véget egy “nemszeretem” időszak?

Az életedben jelen lévő függőség véget érhet temetőben, börtönben, pszichiátrián, bentlakásos terápián, egy kis külső segítséggel egyéni, – addiktológiai konzultációk során, vagy spontán önerőből.

Eljöhet az életedben az az idő, amikor már te magad is problémásnak éled meg a viselkedésed, károsnak ítélt szerfogyasztási szokásod és szeretnél változni. Ha akartál már leállni, ha akartál már tiszta lenni, de egyedül nem ment, akkor ezeket a sorokat Neked írtam.

Ha már eleged van a feszültségekből, hazugságokból, szorongásból, szégyenből, kilátástalanságból, akkor ez az üzenet most Neked szól.

Nem kell megvárnod életed legmélyebb pontját!

Van rá mód, van rá lehetőséged, hogy felszámold a függőséged és az ezzel kapcsolatos problémáid, és van arra is lehetőséged, hogy felépíts egy számodra élhető életet, amiben elérheted mindazt, amit szeretnél, vagy amit érdemes.

De van egy rossz hírem, amiről valószínű, hogy a lelked mélyén te is ugyanígy gondolkodsz: ha tagadod a problémád és ugyanúgy folytatod, mint eddig, akkor ugyanaz fog történni, mint eddig viszont napról napra egyre súlyosabb árat fogsz fizetni mindezért!

Viszont van egy jó hírem is: minél hamarabb felszámolod a szenvedélybetegségeddel kapcsolatos problémáid, annál kedvezőbb helyzetből tudsz talpra állni.

A szenvedélybetegség felszámolása számodra is reális lehetőség. Megteheted önerőből, egy kis külső segítséggel, vagy terápiás közösségben. A másik lehetőség, hogy tagadod a problémád, a függőséged és elutasítod a számodra megoldást jelentő segítséget.

Abban tudok segíteni, hogy ha kell, akkor külső segítséggel, de képes légy fölszámolni a függőségeddel kapcsolatos problémáid.

Amikor függőséged felszámolása és egy új, szermentes életforma kialakítása mellett döntesz, végig kell járnod a felépülésedhez elvezető utat, lépésről-lépésre. Ezek a lépések egymást követik, egymásra épülnek és elvezetnek téged a célodig, egy élhető életig.

Téves hiedelem, hogy csak a mélyponton lehet egy függőnek segíteni. A még ki sem alakult függőségtől, a valódi változásig van tennivaló!