Nem kell megvárnod életed legmélyebb pontját!

Írások, olvasnivalók, tanulmányok, érdekességek az addiktológiai konzultáció területeiről

Tudok és szeretnék segíteni Neked is!

Szeretnék segíteni, hogy megtaláld a személyre szabott legjobb megoldást! Azért tudok segíteni, mert ismerem a hazai drogszakmát, az ellátórendszert, a szakemberket, intézményeket, a jogi hátteret. Ismerem a drogokkal kapcsolatos problémák kialakulásának okait, a függővé vált ember helyzetét, a gyötrődéseket, és azt a sok sok reménytelen évet, amit most Te is elkerülhetsz, vagy lezárhatsz, egy kis külső segítséggel.

Kérj időpontot

Kérj időpontot egy ingyenes, 30 perces, kötetlen beszélgetésre, ami leginkább olyan, mintha egy “ezer éve” nem látott baráttal leülnél beszélgetni.

Ez a „beszélgetés” annyiban mégis más, hogy  nem csak meghallgatlak, hanem arra is figyelek, hogy elegendő információt kapjak a jelenlegi állapotodról, károsnak vélt szokásaid erejéről és irányáról.

Azt is fontos látnunk, hogy ez a program neked való-e és én tudok-e neked a lehatékonyabban segíteni. Ha igen, felajánlom a segítségem, ha nem, megkeressük a számodra legkedvezőbb kezelési formát.

Nem kell megvárnod életed legmélyebb pontját!

A szenvedélybetegség megelőzhető, a függőség kezelhető, a felépülés egy valós lehetőség. De! Tenned kell érte!

A használat abbahagyása nem az akaraterőtől függ. Ha mind a mai napig nem tudtad abbahagyni azt, ami már számodra is problémának tűnik, az nem azt jelenti, hogy akaratgyenge vagy!

A hosszabb ideje jelen lévő és függőséget okozó pszichoaktív szer fogyasztása, vagy a problémás viselkedés, megjelenésének vannak okai. A soha meg nem oldott és számodra traumatikus helyzetek fájdalmainak enyhítésére még logikusnak is mondhatjuk.

Ugyanakkor azt is pontosan tudjuk, hogy nem ez a jó megoldás a lelki fájdalmaid enyhítésére! Az egyre gyakoribb használat, a függőség kialakulása ideig óráig eltünteti a problémáid, de számtalan ártó változás okoz életviteledben, szokásaidban.

Szervezeted bonyolult és érzékeny működését felborítja, oly módon, hogy igen erős sóvárgást és nehezen leküzdhető elvonási tünetegyüttest eredményez. Ebből következik, hogy a kialakult függőség idején, már nem akaraterő kérdése a leszokásod sikere, vagy kudarca.

A szerhasználattal párhuzamosan kialakult egzisztenciális, jogi, vagy egészségügyi problémák és a függőséged, egy olyan összetett helyzet, ami ellen –  nem egyszerű, nagyon sok mindent megtehetsz. Sőt! Te tehetsz ellene a legtöbbet!

Sok szakember egyetért abban, hogy a pszichoaktív szerek fogyasztása, vagy a viselkedési zavarok okozta függőség, egy szociálisan tanult viselkedési forma, ami azt jelenti, hogy nem vagy tehetetlen áldozat!

A problémádat lehet kezelni, fel lehet számolni és a számodra megoldás értékű segítség megtalálásával, a megfelelő döntések meghozásával és az elért valódi változás fenntartásával, így a további szerhasználatot, vagy problémás viselkedésed, teljesen okafogyottá tudod tenni.

Senkinek, így neked sem kell eljutnod életed mélypontjaira ahhoz, hogy változtatni tudj.

A saját felépülési folyamatod, ami valódi változást hoz az életedbe, akár most is elkezdheted. Minél korábban kezded, annál jobb, minél kedvezőbb helyzetből kezded, annál kevesebb negatív élményt, eseményt, problémát kell felszámolnod. Nem kell megvárd, míg majdnem mindent elveszítesz.

Senkit, Téged sem lehet rákényszeríteni a változásra, hiába szeretné bárki!

De ahhoz, hogy megszülessen benned a felépülésed gondolata, hogy felébredjen benned a változás iránti igény, hogy képes legyél megtenni az első sikeres lépést, megteheted, hogy segítséget kérsz.

Szeretteid, hozzátartozóid, környezeted nagyon sok mindent megtehetnek érted.

Például megismerhetik, hogy a veled történtek mögött milyen okok állhatnak, hogy ezeket az okokat, miként lehet megérteni, segíthetnek a változás iránti igényt felkelteni benned, már azzal is, ha helyesen motiválnak a változás irányába.

Amikor te megteszel egy lépést a környezeted is megváltozik. Amikor a közvetlen környezet változik, változik a Te viszonyod is saját függőségedhez.

Ezen az úton, ezt tudnod kell, mert ez talán az egyik legfontosabb tudás felépülésed során!

Ha bármi, amit megteszel a változásod, felépülésed érdekében az jó, de ha úgy tűnik, hogy nem hozza a kívánt eredményt, az nem azt jelenti, hogy nincs értelme tovább próbálkozni.

Felépülés egy hosszú folyamat, valószínű, hogy több időt és energiát fog igénybe venni, mint azt előre elképzelted, és ez az út, tudnod kell, hogy gyakran kudarcokkal jár.

A megcsúszás, vagy visszaesés nem jelenti azt, hogy a szándékodnak nincs tovább értelme vagy, hogy a valódi változás egy veszett ügy lenne!

Mindez, csak egy jelzés arra nézve, hogy a következő szintre lépésedhez újra kell fogalmazni valamit, esetleg növelni kell a belső motivációd, esetleg másként kell tenned valamit, esetleg erősebb hangsúlyt kell fektetni az eddig elért eredményeid értékelésére, esetleg külső szakember segítséget kell kérned.

Neked, aki szeretnéd abbahagyni károsnak felismert viselkedésed, szeretnél felépülni és valóban újra kezdeni, meg kell találnod a számodra megoldás értékű segítséget, nekem, mint szakembernek, fel kell ismernem, hogy milyen kezelési forma a leghatékonyabb számodra.