Írások, olvasnivalók, tanulmányok, érdekességek az addiktológiai konzultáció területeiről

Az önfejlesztés jó időkben kötelesség, nehéz időkben menedék
Iratkozz fel a hírlevélolvasók táborába!

Milyen lesz a következő éved?

Kialakíthatsz egy számodra élhető, új és józan életformát, vagy a nagy „sikerre” való tekintettel újra csak megismétled az előzőt?

A változás útja, amin neked is végig kell menned, …

… még ha nem is egyedül

A függőségedet kialakító szerhasználat, vagy viselkedési zavar megjelenése, illetve az új, józan életformád kialakítása között van egy jól látható folyamat. Ezen az úton – nem csak te, hanem kivétel nélkül, minden függővé vált, majd józanná lett ember végigmegy.

Hogyan érhet véget
egy “nemszeretem” időszak?

Az életedben jelen lévő függőség véget érhet temetőben, börtönben, pszichiátrián, bentlakásos terápián, egy kis külső segítséggel egyéni, – addiktológiai konzultációk során, vagy spontán önerőből.

A lélek fájdalma az lelki fájdalom

A választott szerek, a problémás viselkedési formák különbözhetnek, de a lélek fájdalmának enyhítésére tett kísérletek, lényegét és érzelmi tartalmát tekintve, minden szenvedélybeteg életében, ugyanazok a folyamatok. A lélek fájdalmainak enyhítését akkor keresed, ha kibírhatatlan lelki fájdalmaid vannak.

A három fősodor

A szeretteid, hozzátartozóid, a szakemberkek, mentorok és a tanultak, tapasztalatok sodrában. A függőséggel töltött években van ez a három fősodor, melyek bár szorosan követik egymást, épülnek egymásra és át is fedik egymást, de ha nem vagy tisztába sorrendjük jelentőségével egyen egyenként és együtt, kudarcra ítéled a legmotiváltabb változtatási szándékod is!

Nem kell megvárnod életed legmélyebb pontját!

Van rá mód, van rá lehetőséged, hogy felszámold a függőséged és az ezzel kapcsolatos problémáid, és van arra is lehetőséged, hogy felépíts egy számodra élhető életet, amiben elérheted mindazt, amit szeretnél, vagy amit érdemes.

Felületi, tüneti kezelések – helyett!

Az orvosi gyakorlatban a tüneti, felületi kezelés csak a tünetek enyhítésére szolgáló és nem a betegség, probléma megszüntetésére irányuló kezelés, célja pedig kizárólag, a beteg testi és lelki szenvedéseinek csökkentése.

További érdekességek

Mária Rádió – Életre hangoló

A terápiás kapcsolatról, a segítő és kliens kapcsolatáról, az együttműködésről, és a határokról beszélgetünk. A műsor leginkább a fiatal és középkorú korosztálynak szól, de az idősebbek is találhatnak számukra is nagyon hasznos információkat a műsorban. Szeretnénk minél szélesebb körben megjeleníteni az élet egy-egy mozzanatát, különlegességeket, életképeket, történeteket, könnyedebb és mélyebb gondolatokat egyaránt.

Klub Rádió – Zebenciklopédia

Minden adásnak van egy hívószava, amihez 2-3 olyan vendéget szólaltatunk meg, akikről sejthető, hogy markánsan és egymástól különböző módon viszonyulnak ehhez a hívószóhoz. Ezek a vendégek elsősorban nem ismert emberek, hanem inkább szakmájuk kiválóságai. 

Klub Rádió
Klub Rádió

Lépésről lépésre