Hozzátartozói tanácsadás

Volt már úgy, hogy szégyenkezned kellett miatta?

Hozzátartozói tanácsadás

A hozzátartozói tanácsadás egy támogató program, ami az általam ismert leghatékonyabb önsegítő módszer, ahol egyszerűen, kerülőutak nélkül megteheted gyermekedért, szeretteidért és magadért a legtöbbet, a felismert problémák felszámolása érdekében.

Hozzátartozóként,

gyakran szembesülhetsz a mindennapi konfliktusokkal, és nagyon hasznos lehet, ha idejekorán felismered a deviáns magatartásra, vagy a szenvedélybetegségekre utaló első, csalhatatlan jeleket.

A kamaszkor általában túl nagy kihívást jelent

a fiataloknak is, és hozzátartozóknak is egyaránt. A fiatalok életkori sajátossága a határok feszegetése, a keretek átlépése, a meg nem értettség érzéséből fakadó kommunikációs nehézségek, miközben jelentősen csökken a család ereje, felerősödik a kortárscsoport hatása.

Hozzátartozóként, gyakran szembesülhetsz a mindennapi konfliktusokkal, és nagyon hasznos lehet, ha idejekorán felismered a deviáns magatartásra, vagy a szenvedélybetegségekre utaló első, csalhatatlan jeleket.

A felismeréstől már csak az fontosabb, hogy a megoldás megfelelő eszközei is a birtokodban legyenek!

A hozzátartozói tanácsadás egy tematikus ismeretátadó, problémamegoldó, beszélgetés-sorozat szülőknek, hozzátartozóknak a problémás magatartás és a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzése és kezelése érdekében.

Hozzátartozóként, melyik kérdéskörre kapott válasz segíthet Neked a leghatékonyabban?

 • A szenvedélybetegségek kialakulásának okai, mikéntje és hogyanja. A szenvedélybetegség, bár abszurdnak, irracionálisnak és önpusztítónak tűnhet, egy teljesen megérthető, sőt, sok szempontból logikus, öngyógyítási kísérlet (bár rossz eszközökkel), melyben a problémák kialakulásának megvan az oka és a miértje, de megelőzhető, megérthető, ha tudod, hogy mik a valós okok és mit kell tenned!
 • A kialakult problémák, vagy a függőség felszámolásának lehetőségei. A valódi változásnak reális lehetősége van, ha tudod mit kell tenned, és azt teszed is elégszer és jól!
 • Az absztinencia hosszú távú megtartásának feltételei. Egy élhetően kialakított életedben, gyermeked, hozzátartozód, de te magad is elérheted mindazt, amit érdemes, és ami fontos, – ha tudod mit kell tenni.

  Válaszd ki a három lehetőség közül, a számodra leginkább megoldás értékű témát, vagy fogalmazd meg a sajátod és jelentkezz a hozzátartozói tanácsadásra és konzultációs lehetőségre.

  Azt a célt tartom mindvégig szem előtt, hogy elérhesd céljaid.

  Ha úgy véled, hogy szükséged van segítségre, ne halogasd tovább, jelentkezz a Hozzátartozói tanácsadásra, hogy minél előbb megtaláljuk, akár a Te, akár hozzátartozód számára legmegfelelőbb megoldást!

  Legfontosabb tudnivalók a
  hozzátartozói tanácsadásról

  Hozzátartozóként, hasznos lehet, ha idejekorán felismered a deviáns magatartásra, vagy a szenvedélybetegségekre utaló jeleket. Ettől már csak a megoldás fontosabb!

  • Kérj időpontot egy ingyenes, egyszeri, 30 perces konzultációra az űrlap kitöltésével és az „Időpontot szeretnék kérni” gombra kattintással.
  • A megadott számon három munkanapon belül keresni foglak.
  • Ismerkedünk, ránézünk a helyzetedre, megbeszéljük a Hozzátartozói tanácsadás időpontjait és a helyszínt.
  • Elküldöm az első konzultációhoz a díjbekérőt, kiegyenlíted a számlát.
  • A megbeszélt időpontokban konzultálunk.

  Szörnyen téves gondolat, hogy egy függővé vált ember el kell jusson a „mélypontra” és csak onnan képes elindulni. A tudomány mai állása szerint minél korábban felszámolja a függőséget, annál kedvezőbb helyzetből kell talpra állnia!

  Ehhez a korai fordulathoz, az esetek döntő többségében a hozzátartozók segíthetnek a legtöbbet, azzal, hogy felismerik a helyzetet, informálódnak a lehetőségekről, nem támogatják tovább a károsnak vélt viselkedést és segítik a betegségtudat kialakulását és a változás elindulását.