Egyéni konzultáció

Sokszor vagy magabiztos, csak sohasem tisztán?

Egyéni konzultáció – esetkezelés

Az egyéni konzultáció az a strukturált négyszemközti beszélgetés ahol elindulhat benned és körülötted a felépülésed folyamata, ami segítségedre lehet kiküszöbölni mindazt amit nem szeretnél és megtalálni helyette azt, ami számodra fontos. Megértheted, hogy a problémáid kialakulásának vannak okait, ezeket az okokat felszámolhatod kialakíthatsz egy új életformát, illetve segítek felépíteni és főleg fenntartani az elért állapotot.

Az egyéni konzultáció hatékonysága abban rejlik, hogy a látható problémáid tüneti kezelésén túl, a valós okok feltárásával, az egészségügyi, szociális és pszichés állapot feltérképezésével, egy egyéni, megoldás értékű kezelési tervet dolgozunk ki közösen, számodra.

Ez a terv, lépésről lépésre tartalmazza a valódi változáshoz szükséges tennivalóidat. Kezdődik a még be nem azonosított probléma felismerésével, elkísér (ha szükséges a kezelések és terápiás programokon át), a szermentes életmód kialakításán túl, egészen a visszaesés megelőzéséig.

Ha ismered az állapotod, a helyzeted, a lehetőségeid illetve a szükséges kezelések mikéntjét és hogyanját, külső segítséggel és belső motivációddal felkészülten, belátható időn belül valódi és tartós változást érhetsz el.

Mi történik az egyéni konzultáció során?

Az egyéni konzultáció, egy teljesen személyre szabott, kezelési forma, alkalmanként 90 perces beszélgetés, ami az addiktológiában ismert és alkalmazott technikák között az egyik leghatékonyabb eszköz, a számodra megoldás értékű cél eléréséhez.

Amikor krízisbe kerültél és szükséged van azonnal segítségre, de nem érzed magadénak a csoportos foglalkozásokat, – mert csak saját problémád megoldásával akarsz foglalkozni, vagy esetleg problémád nem akarod megosztani másokkal valamilyen megfontolásból, akkor a legjobb döntés az egyéni esetkezelés.

Lépésről lépésre haladva, megértheted problémáid kialakulásának okait, a felszámolás mikéntjét és hogyanját, illetve segítünk felépíteni és főleg fenntartani az elért állapotot.

Olvasni és tudnivalók

Amikor úgy érzed, hogy eljött a változás ideje és szükséged van egy kis külső segítségre, kérj időpőntot az Egyéni konzultációra, de számolj azzal, hogy mindez három-négy havi programot foglal magába.

  • Kérj időpontot egy ingyenes, egyszeri, 30 perces konzultációra az űrlap kitöltésével és az „Időpontot szeretnék kérni” gombra kattintással.
  • A megadott számon három munkanapon belül keresni foglak.
  • Ismerkedünk, ránézünk a helyzetedre, megbeszéljük az Egyéni konzultáció időpontjait és a helyszínt.
  • Elküldöm az első konzultációhoz a díjbekérőt, kiegyenlíted a számlát.
  • A megbeszélt időpontokban konzultálunk.

Kötelezd el magad és járj a dolgaid végére, hogy leszedhesd a felépülésedért megtett munkád gyümölcseit. Akard megérteni a kialakukt helyzet okait, tedd meg a szükséges lépéseket, mégpedig elégszer és jól.

Lehet, hogy nehezebb lesz mint gondoltad, lehet, hogy tovább tart mint tervezted, lehet, hogy több mindent meg kell változtatnod, mint remélted, de hogy megéri-e? Sokkal jobban, mint hinnéd!