Jelen van hétköznapjaidban a szenvedélybetegség?

Érdekel, hogy mit tudsz megtenni magadért és a probléma felszámolásáért akár érintettként, akár hozzátartozóként - anélkül, hogy még évek mennének el ugyan így, vagy rosszabbul?

Amit a konzultációkkal kapcsolatban tudnod kell!

Meg vagyok győződve arról, szenvedélybetegség valós okai felszámolhatók, a függőséggel járó problémás magatartás megváltoztatható és egy élhető élet kialakítása reális lehetőség lehet. Mindez megtanulható és megvalósítható, ha az esetek döntő többségében, külső segítséggel is.

1. lépés

Első legfontosabb cél, hogy a problémákkal kapcsolatban olyan áttekintést kapj, amely alapján felismerheted, hogy mi az amit tudsz, – de ami még sokkal fontosabb – mi az, amit még nem tudsz. Ebben lehet jelentős segítség, ha feliratkozol a hírlevélolvasók táborába, majd a kapott leveleket elolvasod, a magad helyzetére vonatkoztatod és igyekszel a lehető leg több tanácsot átültetni a hétköznapjaidba. Közben megismerheted azt is, hogy miként gondolkodom a szenvedélybetegségről, a függővé lett ember helyzetéről, és a valódi változás lehetőségeiről. Amikor majd a hírlevelek olvasásából tovább akarsz lépni, már ismerni fogod a rád váró utat, a tennivalóidat és azt is, hogy rajtam keresztül milyen segítségre számíthatsz.

2. lépés 

Második legfontosabb cél, hogy saját személyes fejlődésed, és céljaid megvalósításának lehetőségét igazán komolyan végig tujdd gondolni, aminek segítségével módod lesz felkészülten tovább lépni. Elengedhetetlen, hogy megkapd  a számoda megoldás értékű segítséget. Hogy mi jelenti a számodra megoldás értékű segítséget?

  • Kérhetsz egy egyszeri, ingyenes 30 perces telefonos beszélgetést és ennyi idő alatt kiderül, hogy merre kell gondolkodnod.
  • Kérhetsz állapotfelmérést, amiben leginkább függőséged jelenlegi erejéről, lehetséges következményeiről, vagy a szükséges lépésekről tudunk beszélni.
  • Kérhetsz egy egyszeri, másfél órás, személyes konzultációt, ha még nem tudod, hogy mi várhat rád, ha még nem érzed a belső motivációt a végső nagy lépés megtételére.

3. lépés

Harmadik legfontosabb cél, hogy az életedben jelenlévő „probléma” funkcióival, okaival és természetével tisztába kell lenned, mert a „függőséged” valamire fájdalomcsillapítás, aminek valahol a gyermekkorban van a gyökere, de mint bármely szociálisan tanult viselkedés, belátható időn belül, megváltoztatható!

Szükséges, hogy a szenvedébetegséget ne a sors kegyetlen csapásának vagy valamilyen gonosz rejtélynek látsd, hanem a veled megtörtént események és körülmények várható következményének. Minden ami veled történt, az nem genetikai okokra vezethető vissza, nem a jellemed hibája, nem az akaratod gyengesége! Sokkal inkább, a szükséges dolgok hiányának és a szükségtelen dolgok jelenlétének a következményei.

4. lépés

Negyedik legfontosabb cél, hogy elért eredményeid hosszú távon tudd sikeresen fenntartani, hogy egy adott időn túl ne kelljen már napi szinten foglalkoznod a problémáid kezelésével, hanem élhess egy szermentes életet, amiben elérheted mindazt, amit szeretnél, vagy amit érdemes.

Fontos!

A felépülésnek „ára” van! Neked is a helyes dolgokat kell tenned, mégpedig elégszer és jól. Ez döntő fontosságú kérdés a felépüléseddel kapcsolatban és akiknek sikerült nem azért sikerült, mert ügyesek, vagy szerencsések, hanem azért mert megtették a szükséges lépéseket előbb megfelelésből, később meggyőződésből.

Elengedhetetlen, hogy a szükséges, vagy kapott feladatokat napi szinten, lépésről lépésre tedd meg. A felépülés egy dinamikus változás, egymásra épülő időszakokból, kihagyhatatlan lépésekből kell összeállítani. Lehet, hogy több munka lesz mind feltételeznéd, lehet, hogy nagyobb árat kell fizetned érte, mint amit elképzelted, lehet, hogy tovább fog tartani, mint gondolnád és lehet, hogy több energiát fog felemészteni, mint hinnéd, de hogy megéri-e? Sokkal nagyobb haszonnal jár, mint remélnéd!

Akik már felépültek azt mondják, „Bár csak korábban megtettem volna!”

Egy halálos kór szedi áldozatait rendületlenül, pedig van ellenszer! Mitévő leszel?

Hírlevél sorozat, a szenvedélybetegségek felszámolásáról és a valódi változásról

Tény, hogy sok szenvedélybeteggé lett ember, azért nem képes segítség nélkül felszámolni a függőségét, – mert nem ismeri sem függősége kialakulásának valós okait, sem a problémái felszámolásához szükséges tennivalókat!

Azt ígérem, hogy ha velem tartasz, ha olvasod a leveleket, ha megfogadod a tanácsokat, elindulhat az a változás, aminek a vége, egy élhetőbb élet. A hírlevekben megismerheted azt a szemléletet, amivel érdemes megközelítened a szenvedélybetegségek problematikáját, megismerheted azt a módszert, amivel felépíthetsz egy felépülési stratégiát és lesznek eszközeid, amivel elindíthatod a kívánt irányú változást.

Engedj meg egy gondolatot: ezek a levelek senkinek, – Neked sem tudnak segíteni egészen addig, amíg a kapott tanácsokat nem kezded el megvalósítani!

Kötetlen beszélgetés – addiktológiai konzultáció

Kérj időpontot egy egyszeri, online, 30 perces, közös beszélgetésre!

Szeretnék segíteni, hogy megtaláld a személyre szabott legjobb megoldást! A „30 perc ingyenes, online konzultáció” gombra kattintva, add meg elérhetőségeid és 3-4 munkanapon belül felveszem veled a kapcsolatot. Megbeszéljük a közös beszélgetés időpontját és az általad megadott telefonszámon keresni foglak. A hívás díját én állom!

Azért tudok segíteni, mert ismerem a hazai drogszakmát, az addiktológiai ellátórendszert, a szakemberket, intézményeket, a jogi hátteret.

Ismerem a drogokkal és viselkedési zavarokkal kapcsolatos problémák kialakulásának okait, a függővé vált ember helyzetét, a gyötrődéseket, és azt a sok sok reménytelen évet, amit most Te is elkerülhetsz, vagy lezárhatsz, egy kis külső segítséggel.

Egyéni konzultációk (8 hét, – 8×90 perc a változásról, a valódi változásért)

Sokszor vagy magabiztos, csak sohasem tisztán?

Az egyéni konzultáció az a strukturált négyszemközti beszélgetés sorozat, ahol megértheted a szenvedélybetegséged miértjét, függőségeid kialakulásának valós okait, felébredhet benned a változás iránti vágy, és elindulhat egy átrendeződési folyamat, melyben változhat a gondolkodásod, a viselkedésed és főleg a szokásaid.

Meg vagyok győződve arról, hogy a szenvedélybetegség valós okai felszámolhatók, a függőséggel járó problémás magatartás megváltoztatható és egy, élhető élet kialakítása reális lehetőség lehet. Mindez megtanulható és megvalósítható, ha az esetek döntő többségében, külső segítséggel is.

Kötetlen beszélgetés – addiktológiai konzultáció

Kérj időpontot egy egyszeri, személyes, 90 perces, közös gondolkodásra!

A szenvedélybeteggé lett emberek és hozzátartozóik döntő többsége, két dologgal nincsenek tisztába:
1. Mi a valós oka a problémák kialakulásának?
2. Mi a valódi megoldás?

Kérj időpontot, tedd fel a kérdésed és legjobb szakmai tudásom szerint igyekszem megkeresni veled a számodra megoldás értékű választ.

Ez az idő arra elég, hogy:

  • átbeszéljük a problémásnak felismert helyzetet,
  • pontosítsuk, hogy hova szeretnél eljutni,
  • felvázoljuk az oda elvezető utat.

Online konzultáció

Ha így érzed magad biztonságban, konzultáljunk online

Akár a rádterhelődő nehézségek, akár valamelyik hozzátartozód segített úgy dönteni, hogy eljött a valódi újrakezdés ideje, azt üzenem Neked, hogy szeretnék és tudok segíteni. Ha nincs kedved kimozdulni otthonról, ha inkognitóban maradnál, akkor is hozzájuthatsz a számodra megoldás értékű segítséghez, megteheted a legelső lépéseket!

Állapotfelmérés

Az állapotfelmérés egyik legnagyobb előnye, hogy  tisztába leszel káros szokásaid mértékével, és a következő lépéssel

Az állapotfelmérés leginkább olyan, mintha egy “ezer éve” nem látott baráttal találkoznál, leültök beszélgetni és másfél óra alatt, elmeséled neki, hogy mi minden történt veled. Elmondhatod, hogy megy az életed, mi minden tölti ki a napjaid, hogy érzed magad és mint egy őszinte beszélgetésben arról is szó esik, hogy mik a nehézségeid, milyen problémákkal küzdesz, mi mindenen szeretnél változtatni.

Elterelés

Ha kábítószer van nálad és elkapnak, …

… az Magyarországon bűncselekménynek számít és az illegális kábítószerek megszerzése, tartása, termesztése, előállítása, behozatala, kivitele alapesetben 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. De általában, amikor elkapnak, csekély mennyiségű kábítószer van nálad, ezért ilyen esetekben a büntetés felső határa már „csak” 2 év. Ez a két év sem rövid idő, ezért fontos tudnod, hogy a fenti fenyegetettségtől függetlenül a magyar szabályozás ismeri az „elterelés” intézményét!

Iskolai drogprevenció

Mitől válik hatékonnyá és megoldássá az iskolai drogprevenció?

Bőven elegendő háromnegyed óra a megelőzésre! IGEN BŐVEN ELÉG! De csak akkor, ha ugyanennyi idő alatt megtanulsz egy idegen nyelvet! Ha valamiért ez lehetetlennek tűnik, érdemes elgondolkodnod azon, hogy miként válhat hatékonyabbá az iskolai drogprevenció. A hatékony megelőzés egy valós lehetőség, de létjogosultságát az a szolgálat adja, mely valóságosan képessé tesz egy fiatalt, hogy megoldja saját, valóságos problémáit!

Hozzátartozói tanácsadás

Volt már úgy, hogy szégyenkezned kellett miatta?

A hozzátartozói tanácsadás egy támogató program, ami az általam ismert leghatékonyabb önsegítő módszer, ahol egyszerűen, kerülőutak nélkül megteheted a legtöbbet, a felismert problémák felszámolása érdekében. Hozzátartozóként, gyakran szembesülhetsz a mindennapi konfliktusokkal, és nagyon hasznos lehet, ha idejekorán felismered a deviáns magatartásra, vagy a szenvedélybetegségekre utaló első, csalhatatlan jeleket.

Utógondozás

Milyen lesz az életed, miután ténylegesen felszámoltad a függőségeid?

Legnagyobb kihívást a felépülés utolsó időszakában, azoknak a kockázatos helyzeteknek és kulcsingereknek a kezelése jelenti, melyek megnövelhetik a megcsúszások és visszaesés kockázatát. Az utógondozás segít, hogy egy problémás életszakaszod megoldása után képes légy sikeresen fenntartani az elért eredményeid. Megértheted, hogy a változás és a felépülésed során, változtatnod kell életstílusodon és a visszalépést, visszaesést, megcsúszást meg kell előznöd.

Egy teljes nap – a következő lépésért

Nem kell egyedül végigjárnod egy ismeretlen utat

A rendelkezésedre álló 3×90 percben szembe tudunk nézni a valós okokkal, a jelenlegi helyzettel és a szükséges tennivalókkal. Átbeszéljük azokat a módszereket amik hatékonyak lehetnek, hogy mi az ami segít, mi az amit feltétlenül figyelembe kell venned, mik azok a gyakorlati lépések, melyeket meg kell tenned. Ez a közösnap és közös munka, egy segítő kapcsolatot, együttgondolkodást, támogatást, törődést, megértést, elfogadást jelenthet számodra.

Egy teljes hétvége – a felépülésed tervéért

Ha döntöttél és elkötelezted magad a valódi változás mellett

Itt az ideje a tettek mezejére lépned, mert az igazi változásért a helyes szemléletnek, a hatékony módszereknek és a megfelelő eszközöknek döntő többségét együtt kell, méghozzá hatékonyan használnod! A legnagyobb valószínűséggel akkor jársz sikerrel, ha egyszer nagy erőfeszítéssel hajlandó vagy áldozatot hozni, dolgozni és „megfizetni” a változás árát.

A tanácstalanság és a megoldás értékű segítség közötti hiányzó láncszem!

A Hiányzó Láncszem napja
2024. III. negyedév – szombat, 10:00-15:00

Tudni és tennivalók – élőben, hozzátartozóknak, szenvedélybetegség idején

Egy alkalom szülőknek, hozzátartozóknak a szenvedélybetegségek kialakulásának okairól, a függőség felszámolásának lehetőségeiről, a hatékony segítés mikéntjéről és hogyanjáról. Másfél óra előadás a szenvedélybetegségek megjelenésének okairól és a függőségek kezelésének lehetőségeiről. Másfél óra gyakorlatias tudni és tennivalók a felépülésről és a számodra megoldás értékű szükséges lépésekről, + kérdezz, felelek.

De ettől sokkal-sokkal több!

Miként érhetnek véget a "nemszeretem" éveid?

Az életedben jelen lévő függőség véget érhet temetőben, börtönben, pszichiátrián, bentlakásos terápián, egy kis külső segítséggel egyéni, – addiktológiai konzultációk során, vagy spontán önerőből.

Eljöhet az életedben az az idő, amikor már te magad is problémásnak éled meg a viselkedésed, károsnak ítélt szerfogyasztási szokásod és szeretnél változni. Ha akartál már leállni, ha akartál már tiszta lenni, de egyedül nem ment, akkor ezeket a sorokat Neked írtam.

Ha már eleged van a feszültségekből, hazugságokból, szorongásból, szégyenből, kilátástalanságból, akkor ez az üzenet most Neked szól.