Konzultációk

A szenvedélybetegséged felszámolása számodra is egy valós lehetőség
Iratkozz fel a hírlevélolvasók táborába!Időpontot szeretnék kérni

A tanácstalanság és a megoldás értékű segítség közötti hiányzó láncszem!

A Hiányzó Láncszem napja
2024. I. negyedév – szombat, 10:00-15:00

Tudni és tennivalók – élőben, hozzátartozóknak, szenvedélybetegség idején

Egy alkalom szülőknek, hozzátartozóknak a szenvedélybetegségek kialakulásának okairól, a függőség felszámolásának lehetőségeiről, a hatékony segítés mikéntjéről és hogyanjáról. Másfél óra előadás a szenvedélybetegségek megjelenésének okairól és a függőségek kezelésének lehetőségeiről. Másfél óra gyakorlatias tudni és tennivalók a felépülésről és a számodra megoldás értékű szükséges lépésekről, + kérdezz, felelek.

De ettől sokkal-sokkal több!

Kötetlen beszélgetés – addiktológiai konzultáció

Kérj időpontot egy egyszeri, személyes, 90 perces, közös gondolkodásra!

A szenvedélybeteggé lett emberek és hozzátartozóik döntő többsége, két dologgal nincsenek tisztába:
1. Mi a valós oka a problémák kialakulásának?
2. Mi a valódi megoldás?

Kérj időpontot, tedd fel a kérdésed és legjobb szakmai tudásom szerint igyekszem megkeresni veled a számodra megoldás értékű választ.

Ez az idő arra elég, hogy:

  • átbeszéljük a problémásnak felismert helyzetet,
  • pontosítsuk, hogy hova szeretnél eljutni,
  • felvázoljuk az oda elvezető utat.

Kötetlen beszélgetés – addiktológiai konzultáció

Kérj időpontot egy egyszeri, online, 30 perces, közös beszélgetésre!

Szeretnék segíteni, hogy megtaláld a személyre szabott legjobb megoldást! A „30 perc ingyenes, online konzultáció” gombra kattintva, add meg elérhetőségeid és 3-4 munkanapon belül felveszem veled a kapcsolatot. Megbeszéljük a közös beszélgetés időpontját és az általad megadott telefonszámon keresni foglak. A hívás díját én állom!

Azért tudok segíteni, mert ismerem a hazai drogszakmát, az addiktológiai ellátórendszert, a szakemberket, intézményeket, a jogi hátteret.

Ismerem a drogokkal és viselkedési zavarokkal kapcsolatos problémák kialakulásának okait, a függővé vált ember helyzetét, a gyötrődéseket, és azt a sok sok reménytelen évet, amit most Te is elkerülhetsz, vagy lezárhatsz, egy kis külső segítséggel.

Online konzultáció

Ha így érzed magad biztonságban,
konzultáljunk online

Akár a rádterhelődő nehézségek, akár valamelyik hozzátartozód segített úgy dönteni, hogy eljött a valódi újrakezdés ideje, azt üzenem Neked, hogy szeretnék és tudok segíteni. Ha nincs kedved kimozdulni otthonról, ha inkognitóban maradnál, akkor is hozzájuthatsz a számodra megoldás értékű segítséghez, megteheted a legelső lépéseket!

Állapotfelmérés

Az állapotfelmérés egyik legnagyobb előnye, hogy  tisztába leszel káros szokásaid mértékével, és a következő lépéssel

Az állapotfelmérés leginkább olyan, mintha egy “ezer éve” nem látott baráttal találkoznál, leültök beszélgetni és másfél óra alatt, elmeséled neki, hogy mi minden történt veled. Elmondhatod, hogy megy az életed, mi minden tölti ki a napjaid, hogy érzed magad és mint egy őszinte beszélgetésben arról is szó esik, hogy mik a nehézségeid, milyen problémákkal küzdesz, mi mindenen szeretnél változtatni.

Elterelés

Ha kábítószer van nálad és elkapnak, …

… az Magyarországon bűncselekménynek számít és az illegális kábítószerek megszerzése, tartása, termesztése, előállítása, behozatala, kivitele alapesetben 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. De általában, amikor elkapnak, csekély mennyiségű kábítószer van nálad, ezért ilyen esetekben a büntetés felső határa már „csak” 2 év. Ez a két év sem rövid idő, ezért fontos tudnod, hogy a fenti fenyegetettségtől függetlenül a magyar szabályozás ismeri az „elterelés” intézményét!

Egyéni konzultáció

Sokszor vagy magabiztos, csak sohasem tisztán?

A konzultáció az a strukturált négyszemközti beszélgetés ahol elindulhat benned és körülötted egy átrendeződési folyamat, mely segítségedre lehet kiküszöbölni mindazt amit nem szeretnél és megtalálni helyette azt, ami számodra fontos. Megértheted problémáid kialakulásának okait, a felszámolás mikéntjét és hogyanját, illetve segítünk felépíteni és főleg fenntartani az elért állapotot.

Iskolai drogprevenció

Mitől válik hatékonnyá és megoldássá az iskolai drogprevenció?

Bőven elegendő háromnegyed óra a megelőzésre! IGEN BŐVEN ELÉG! De csak akkor, ha ugyanennyi idő alatt megtanulsz egy idegen nyelvet! Ha valamiért ez lehetetlennek tűnik, érdemes elgondolkodnod azon, hogy miként válhat hatékonyabbá az iskolai drogprevenció. A hatékony megelőzés egy valós lehetőség, de létjogosultságát az a szolgálat adja, mely valóságosan képessé tesz egy fiatalt, hogy megoldja saját, valóságos problémáit!

Hozzátartozói tanácsadás

Volt már úgy, hogy szégyenkezned kellett miatta?

A hozzátartozói tanácsadás egy támogató program, ami az általam ismert leghatékonyabb önsegítő módszer, ahol egyszerűen, kerülőutak nélkül megteheted a legtöbbet, a felismert problémák felszámolása érdekében. Hozzátartozóként, gyakran szembesülhetsz a mindennapi konfliktusokkal, és nagyon hasznos lehet, ha idejekorán felismered a deviáns magatartásra, vagy a szenvedélybetegségekre utaló első, csalhatatlan jeleket.

Utógondozás

Milyen lesz az életed, miután ténylegesen felszámoltad a függőségeid?

Legnagyobb kihívást a felépülés utolsó időszakában, azoknak a kockázatos helyzeteknek és kulcsingereknek a kezelése jelenti, melyek megnövelhetik a megcsúszások és visszaesés kockázatát. Az utógondozás segít, hogy egy problémás életszakaszod megoldása után képes légy sikeresen fenntartani az elért eredményeid. Megértheted, hogy a változás és a felépülésed során, változtatnod kell életstílusodon és a visszalépést, visszaesést, megcsúszást meg kell előznöd.

Egy teljes nap – a következő lépésért

Nem kell egyedül végigjárnod egy ismeretlen utat

A rendelkezésedre álló 3×90 percben szembe tudunk nézni a valós okokkal, a jelenlegi helyzettel és a szükséges tennivalókkal. Átbeszéljük azokat a módszereket amik hatékonyak lehetnek, hogy mi az ami segít, mi az amit feltétlenül figyelembe kell venned, mik azok a gyakorlati lépések, melyeket meg kell tenned. Ez a közösnap és közös munka, egy segítő kapcsolatot, együttgondolkodást, támogatást, törődést, megértést, elfogadást jelenthet számodra.

Egy teljes hétvége – a felépülésed tervéért

Ha döntöttél és elkötelezted magad
a valódi változás mellett

Itt az ideje a tettek mezejére lépned, mert az igazi változásért a helyes szemléletnek, a hatékony módszereknek és a megfelelő eszközöknek döntő többségét együtt kell, méghozzá hatékonyan használnod! A legnagyobb valószínűséggel akkor jársz sikerrel, ha egyszer nagy erőfeszítéssel hajlandó vagy áldozatot hozni, dolgozni és „megfizetni” a változás árát.

Miként érhetnek véget a "nemszeretem" éveid?

Az életedben jelen lévő függőség véget érhet temetőben, börtönben, pszichiátrián, bentlakásos terápián, egy kis külső segítséggel egyéni, – addiktológiai konzultációk során, vagy spontán önerőből.

Eljöhet az életedben az az idő, amikor már te magad is problémásnak éled meg a viselkedésed, károsnak ítélt szerfogyasztási szokásod és szeretnél változni. Ha akartál már leállni, ha akartál már tiszta lenni, de egyedül nem ment, akkor ezeket a sorokat Neked írtam.

Ha már eleged van a feszültségekből, hazugságokból, szorongásból, szégyenből, kilátástalanságból, akkor ez az üzenet most Neked szól.