Iskolai drogprevenció

Bőven elegendő háromegyed óra a megelőzésre!Iskolai drogprevenció

IGEN BŐVEN ELÉG! De csak akkor, ha ugyanennyi idő alatt megtanulsz egy idegen nyelvet!

Ha valamiért ez lehetetlennek tűnik, érdemes elgondolkodnod azon, hogy miként válhat hatékonyabbá az iskolai drogprevenció.

A hatékony megelőzés egy valós lehetőség, de létjogosultságát az a szolgálat adja, mely valóságosan képessé tesz egy fiatalt, hogy megoldja saját, valóságos problémáit!

Azt kell kapniuk, amire valóban szükségük van! A drogfogyasztás oka egy fajta menekülés egy más világba, a családi kapcsolatok betegsége, vagy a vágyak és a lehetőségek távolságából adódó feszültség enyhítésének kísérlete. Ezek a fiatalok valós kérdései, ezekre kell valódi, megoldás értékű válaszokat kapniuk.

Mitől válhat hatékonnyá a megelőzés?

Beszélhetsz a drogok fogyasztásának történetéről, vagy káros hatásairól. Mutogathatsz drogokat, vagy csoportosíthatod hatóanyagaik szerint. DE! A drogok használata mögött meghúzódó okok megértése és felszámolása, az önismeret fejlesztése, és a megküzdési stratégiák megismerése lényegesen hatékonyabb eszköz!

Amikor drogokat kezdenek fogyasztani a fiatalok, akkor saját problémáikra, betöltetlen lelki szükségeikre keresnek gyógyírt, vagy legalább enyhülést.Ez a probléma, erre keresnek választ, erre kell megoldás értékű se-gítséget kapniuk. Nem a véleményünkre kíváncsiak 2x45 percben, hanem megoldás értékű útmutatásra, gyakorlati segítségre vágynak, hosszú távon.

Amint nem valós kérdéseikre kapnak valódi válaszokat, unalmassá válik mondanivalónk, amint megszűnünk megoldásértékű lenni a számukra, mint ha ott se lennénk. Innentől kezdve előadásunk, máris történelem. Ezt meg ugye egyikünk sem akarja!

Mit tehetek hozzá a drogprevencióhoz?

Egy hatékony és komplett rendszert. Ha azt mondanám, hogy egybe és egyetlen rendszerben mindent megkaphatsz ami az iskolai drogprevenció hatékonyságához kell, lehet hogy ez nem mondana eleget, hiszen ahol a hatékonyság viszonylag nehezen mérhető és annyira félreismert probléma esetén, mint a drogfogyasztás, mi is az a "minden"?

Az első lépéstől az utolsóig végigvesszük a hatékony iskolai drogpre-venció teendőit és technikáit, mégpedig olyan alapossággal tárgyalva az egyes témaköröket, hogy a nagy átfogó témák között nem vész el a részlet.

Pont annyit és úgy adunk át, hogy azt gyorsan, és eredményesen meg is tudják valósítani.

Aki rendszer nélkül vág neki, jó esetben csak egyszerűen megmarad egy középszerű prevenciós előadásnál, amely töredékét sem használ-ja ki a lehetőségeinek. Rossz esetben pedig néhány jó szándékkal meghozott, de hibás döntéssel saját maga fogja megtorpedózni a szándékot. Egyszerűen NEM azt, és nem úgy fogja csinálni, amit és ahogyan kell.

Rengeteg időt és energiát el fog pazarolni olyan részfeladatokra, amik önmagukban SOHA nem vezetnek eredményre.

Nem az az igazi veszteség, ha nem a megfelelő prevenciós szolgáltatást veszi igénybe. Ez előfordulhat.

Az igazi veszteség a fiatalok lehetséges személyes fejlődésének elmaradása.

Ezért a kérdés soha nem az, hogy mennyibe kerül, hanem MINDIG az, hogy mennyit nyernek a fiatalok azáltal, hogy a számukra megfelelő segítséget veszi igénybe!


Az Iskolai drogprevenció díja

A 90 perces Iskolai drogprevenció: 20.000.- Ft

Amennyiben akár csak a leghalványabb gyanúja is felvetődik benned, hogy a szenvedélybetegségekkel kapcsolatos bajok felszámolásával kapcsolatban nincs meg a következő lépés, nem tudod, hogy mit kell tenned, vagy mit érdemes és hogyan, akkor javaslom, hogy mindenképpen kérj segítséget itt!

Közösen össze tudjuk állítani a számodra megoldás értékű felépülési tervet és megmutatom neked, hogy mit és hogyan kell tenned ahhoz, hogy elérhesd mindazt, amit szeretnél, vagy amit érdemes.