Konzultáció

Bár jó lenne visszamenni és a „mai eszünkkel” szinte mindent másként csinálni, de sajnos erre nincs lehetőségünk.Konzultáció

Mégsem vagy eszköztelen, amikor egy problémásnak felismert élethelyzettel szembe nézel, és változtatni akarsz rajta.

Lehetetlen átírni a múltat, elrontott dolgainkat nem tudjuk megjavítani, a világ nem fog kedvünk szerint alakulni és számtalan tulajdonságunkat sem vagyunk képesek megváltoztatni. Mindezek mindannyiunkra egyformán érvényes igazságok, de, mégsem vagy eszköztelen, amikor egy problémásnak felismert élethelyzettel szembe nézel és változtatni akarsz rajta.

Dolgozhatsz kevesebbet, vagy máshol, táplálkozhatsz helyesen, vagy helyesebben, dohányozhatsz kevesebbet, vagy abba is hagyhatod, fogyaszthatsz kevesebb alkoholt, kávét, energiaitalt, vagy egyáltalán semennyit, fordíthatsz több időt és figyelmet a pihentető kikapcsolódásra, a nyugodt alvásra és nem kötelező altatókat, nyugtatókat szedned.

Hozhatsz döntéseket függőségeiddel kapcsolatban, gondolkodhatsz káros szenvedélyeiddel kapcsolatos problémáid felszámolásán, életed eseményeinek javításán és mindezt megteheted úgy is, hogy összeszeded minden erődet és legelsőnek egy apró lépést teszel meg, aztán még egyet. Elkezdhetsz utána olvasni, hogy hosszú távon az esetek döntő többségében milyen hatással lehet rád, ha nem változtatod meg a viselkedésed. Végig gondolhatod, hogy mit érezhetnek a közvetlen hozzátartozóid veled kapcsolatban, amikor azzal „macerálnak”, hogy „Kezdjél már valamit magaddal!”. Gondolkodásodon is tekerhetsz egyet, ha elképzeled azt, hogy milyen lenne az életed, ha nem lenne jelen a mindennapokban az, amiért „macerálnak”.

Számtalan élet és megdönthetetlen bizonyíték tanúskodik arról, hogy akik önszántukból megteszik magukért a legelső lépést, majd a következőt, harmadikat, negyediket, ötödiket és lépésről lépésre a helyes dolgokat teszik elégszer és jól, azok egyszer csak azzal szembesülnek, hogy önerejükre támaszkodva sikeresen felszámolják problémás viselkedésüket.

Azon, hogy lépésről lépésre, nagyon nagy hangsúly van!

A hozzátartozók jogos igénye, hogy legyen vége itt és most, jöjjön valami látványos változás, de sajnos azt kell mondjam, hogy ez az esetek döntő többségében elvárhatatlan, vállalhatatlan és csak borítékolja a kudarcot.

A szenvedélybetegségekkel kapcsolatos problémák felszámolásának lényegesen lassabb, de sokkal hatékonyabb útja, ha elkezded saját életviteled megvizsgálni, helyzeted feltérképezni. Észreveheted, hogy legalább két-három dologban rosszabbul teljesítesz mint korábban, felismerheted, hogy vannak akik elmaradtak mellőled, elfordultak tőled. Egy próbát megér, hogy kibírod-e három napig, választott szered nélkül és ha nem sikerül, akkor dönthetsz úgy, hogy elkezdesz tájékozódni a felismert problémáddal kapcsolatban.

Megismerheted azt, amit majd egyszer le kellene küzdened!

A felismert problémáddal kapcsolatos ismeretek összegyűjtéséhez és a várható kimenetellel kapcsolatos informálódáshoz nincs szükséged arra, hogy masszív döntésed legyen a végleges abbahagyással kapcsolatban, ezen az úton akkor is el tudsz indulni, ha nem vagy felkészülve ettől nagyobb döntésre.

Ebben az informálódásban akkor is megjelenik az önerőből véghezvitt változás, ha még nem vagy felkészülve életed nagy változására, de akkor is, ha már hosszabb ideje játszol a gondolattal, hogy „Egy szép napon, valaminek történnie kellene végre!”.


Magad is megküzdhetsz a függőségeid felszámolásával, az összegyűjtött információkra, saját motiváltságodra és önerődre támaszkodva, miközben számíthatsz mások tapasztalataira, támogatására, vagy akár egy külső szakember tanácsaira, útmutatásaira, aki végigkísér egészen a célod eléréséig.

Nagyon hangsúlyos, hogy a függőséged felszámolása során alapvetően önerődre fogsz támaszkodni, akkor is, ha szakember segítségét kéred, mert a heti egy-másfél órás közös munka után egyedül fogod megtenni a felépülésed szempontjából fontos lépéseket.


Láthatóan sokaknak van szükségük bátorításra, bíztatásra, támogatásra, iránymutatásra, de ez sokfelől érkezhet és ugyanolyan hatékony az is, ha „neked esik le a tantusz”, ha egy hozzátartozóddal, barátoddal folytatott beszélgetés nyújt erőt, ha egy könyv kerül a kezedbe, vagy ha szakemberhez fordulsz segítségért.

A számodra megoldás értékű segítség

Nincs szükséged segítségre, ameddig boldogulsz te magad is!

Rengeteg önbizalmat és reményt szerezhetsz a jövőre nézve, ha a lehető legtöbb helyes lépést megteszed önerőből magad, magadért. De! Nem kell feltalálnod a spanyolviaszt, nem kell túligyekezned a változást és nem kell beleszakadnod, viszont ki kell dolgoznod saját felépülési stratégiád lépéseit, és ha szükséges, kérj útmutatást a kudarcok elkerülése érdekében.

Nincsenek csodamódszerek, nem fog menni varázsütésre, lehet, hogy tovább fog tartani, mint remélted, szinte biztos, hogy nem lesz elég csak a függőséged felszámolni, de hogy megéri-e és képes vagy-e rá, arra határozott IGEN a válaszom. Nincs más dolgod, mint megfelelő dolgokat tenni elégszer és jól!

Tudok és szívesen segítek is neked!

Abban tudok neked segíteni első sorban, hogy elkerüld azokat a hibákat, amiket mások már elkövettek. Másod sorban feltérképezhetjük közösen is azt az utat, amit be kell járnod neked is a függőségeid felszámolása során. Pontosan tudom, milyen nehézségek jöhetnek szembe, pontosan tudom, hogy milyen támogatásra van szükséged a sóvárgások idején, pontosan tudom, hogy mi mindent kell felszámolnod és milyen készségeket, képességeket kell elsajátítanod a valódi változás érdekében.

Az Egyéni esetkezelés díja

A 90 perces Egyéni esetkezelés: 8.500.- Ft

Ahogy a tőlem segítséget kérők, a konzultációk alkalmain esélyt teremtenek maguknak arra, hogy az elért eredményeikre és a rájuk váró lépésekre összpontosítsanak, ugyanúgy az önsegítés és az önerőből megvalósított változás lehetőséget nyújt számodra, hogy új információkat szerezz és útmutatást kapj. Te magad is elgondolkodhatsz a megtett utadon, és értékelheted, mennyit haladtál.

Amennyiben akár csak a leghalványabb gyanúja is felvetődik benned, hogy a szenvedélybetegségekkel kapcsolatos bajok felszámolásával kapcsolatban nincs meg a következő lépés, nem tudod, hogy mit kell tenned, vagy mit érdemes és hogyan, akkor javaslom, hogy mindenképpen kérj segítséget itt!

Közösen össze tudjuk állítani a számodra megoldás értékű felépülési tervet és megmutatom neked, hogy mit és hogyan kell tenned ahhoz, hogy elérhesd mindazt, amit szeretnél, vagy amit érdemes.